fbpx

Med plesom ne pozabita
na poročno obleko!

Poročni ples Experience dance

Poročna obleka
Poročna obleka

Poročna obleka zavzema velik del poročnega plesa. To pomeni, da se koreografija poročnega plesa prilagaja nevestini obleki. V nekaterih primerih se nevesta preobleče v večerno obleko, ki je krajša in bolj gibljiva. Je pa veliko nevest, ki se odloči celoten večer preživeti v glavni poročni obleki, kar pomeni, da bosta z ženinom ples prilagodila na vajino obleko.

Kako ples prilagoditi na poročno obleko?

Koreografija, ki jo sestavi plesni učitelj mora biti ustvarjena glede na omejitev gibanja, ki jih ima obleka na nevesto. Bolj oprijete obleke bodo omejile nevestin dvig noge. Širše in težje obleke pa bodo omejile hitrost gibanja neveste. V takšnih primerih bodo obrati v poročni koreografiji počasnejši.

Poročna obleka vpliva tudi na plesno držo. V kolikor je nevestino krilo širše, bo prostor v drži med ženinom in nevesto večji. Če bo krilo bolj oprijeto, pa bo prostor v drži manjši.

Dolžina korakov bo prav tako odvisna od nevestine zmožnosti velikosti koraka v poročni obleki. Ženini pa boste morali boditi pozorni, da obleke ne pohodite.

Ker ženini pred poroko neveste ne smete videti v poročni obleki, lahko dame preizkusite vašo zmožnost premikanja v obleki, ko ste na »probi« obleke.  Takrat preverite koliko lahko dvignete pokrčeno in stegnjeno nogo, kako velik korak lahko naredite in kako hitro se lahko v obleki gibate (če se slučajno odločite pobegniti iz poroke 😛 ).  Vsi ti podatki bodo pomembni pri sestavi vajine poročne koreografije. 

Bodoči ženini! Tudi vaša obleka je pomembna pri poročnem plesu. Tudi vaše gibanje omejujejo srajca, pas, telovnik in obleka. Zato svetujem, da pred vajinim plesom odplešeš en ples v celotni obleki. Tako boš imel boljši občutek kako te bo obleka omejila.

 

Moška obleka

 Da zaključim, poročna obleka je pomemben del poročnega plesa vendar ni to velik problem, saj se plesna koreografija enostavno prilagodi vajinim omejitvam pri nošenju oblek. Svetujem, da se pravočasno pripravita in preizkusita vajine poročne obleke.

Lep plesni pozdrav,

Jure Bergant

 Več o poročnem plesu

Scroll to Top