fbpx

NAŠA VIZIJA

Ples nas v našem življenju spremlja od rojstva do smrti. Ob vsakem pomembnejšem dogodku ljudje plešemo ali pa se zabavamo ob glasbi. Ples igra veliko vlogo v naših kulturah, a se kljub temu na zavedamo vseh prednosti, ki jih ponuja ples. Naša vizija je ljudjem pribljižati ples, širiti zavedanje o pozitivnih učinkih plesa in ljudjem pomagati k spoznavanju sebe in svojega telesa. Da bi vam zagotovili kvalitetno in praktično plesno znanje, poučujemo ples le profesionalnimi plesalci, ki smo celo svoje življenje posvetili plesu.

O NAS

Smo profesionalni plesalci latinsko-ameriških in standardnih plesov s skupno željo, pribljižati ples posameznikom in podjetjem, ter jih seznaniti z vsemi učinki, ki jih ima ples na naš um, telo in počutje.

Skozi leta profesionalne plesne kariere in številnih mednarodnih tekmovanj na svetovnem nivoju, smo si nabrali veliko plesnega znanja in izkušenj iz poučevanja plesa. 

Z dragocenim znanjem in odličnim sistemom plesnih vadb vam bomo pomagali, da tudi sami spoznate profesionalni plesni svet in občutite trenutek brezčasja ob plesu z glasbo.

 

Jure Bergant

Jure Bergant

Pri rosnih 6 letih, sem se prvič srečal s tekmovalnimi plesi in se naučil svojih prvih plesnih korakov. Svojega prvega tekmovanja v Sloveniji sem se udeležil že pri 7 letih. V 17 letni aktivni tekmovalni karieri sem se najprej spoznal z osnovnimi koraki in gibalnimi principi plesa, nato pa skozi vsa leta poglobil znanje in razumevanje plesnih gibov v najmanjše detajle in spoznal, ter ustvaril mnogo novih plesnih korakov. Ples je zame neprekinjeno učenje in spoznavanje lastnega jaz-a. Skozi ples spoznavam kdo sem, se učim discipline in razvijam kreativnost.

V svoji plesni karieri sem zastopal Slovenijo na svetovnih, evropskih in mednarodnih prvenstvih po celem svetu. Postal sem večkratni državni prvak Slovenije v latinsko-ameriških plesih, standardnih plesih in kombinaciji vseh 10 tekmovalnih plesov. Zadnje 2 leti sem zapustil Slovenijo in na mednarodnih tekmovanjih zastopal Švico, kjer sem prav tako osvojil naslov državnega prvaka v vseh treh možnih kategorijah.

Aktivno plesno kariero sem zaključil leta 2021, ker sem se želel poglobiti v predajanje plesnega znanja nadaljnjim generacijam in vsem tistim, ki si želijo globjega razumevanja plesa. Zadnjih 8 let že podajam znanje in se udejstvujem kot učitelj plesa. Razpon mojih učencev je velik, od najmlajših, ki so se prvič spoznali s plesom, tekmovalnih parov,  poročnih parov, do starejših parov in PRO-AM plesalk. 

Učenje plesa me navdihuje, saj se od vsakega plesalca/ke lahko tudi sam veliko naučim. V želji po popularizaciji plesa je pod mojim vodstvom potekal webinar »Pozitivni učinki plesa na človeka«.

Poleg učenja plesa še vedno aktivno nastopam v plesnih predstavah, nastopih, koncertih in oddajah kot so, Znan obraz ima svoj glas, Slovenija ima talent, Masterchef, Zapleši v ljubezen, Vražje dame, Večer na Ljubljanskem gradu, Prešernova proslava…

Zoe Jager

Ples je že od nekdaj del mojega življenja, saj je bil plesalec in tekmovalec moj oče, ki mi je latinsko-ameriške in standardne plese predstavil že v otroških letih. Prvič sem plesnega tekmovanja udeležila že pri rostnih šestih letih v kategoriji pionirji, temu pa je sledila deset letna tekmovalna kariera. Odlične rezultate sem osvajala tako v Sloveniji kot v tujini. Po končani tekmovalni karieri je bila moja želja ostati v stiku s plesom in pot me je popeljala do učenja, ki je bilo zame povsem nekaj novega. Prav to mi je odprlo nova obzorja in priložnosti predvsem pa možnost, da veselje do plesa in vso plesno znanje iz tekmovanj delim z ostalimi. Pri tečajih mi je najpomembnejše vzdušje v dvorani in odnosi ki jih vzpostavimo s skupino, ki so neprecenljivi.
Sem študentka na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v prostem času, pa čas najraje preživim na svojem malem vrtu ali v naravi z najbližjimi. Zelo rada potujem in raziskujem nove kulture, še raje pa kulinariko.

Zoe Ula Jager
Scroll to Top