fbpx

3 najbolj pogosta vprašanja o PLESU S STARŠI

Več o poročnem plesu najdeta na strani Poročni ples.

Poročni ples s starši

Ples s starši je eden izmed najbolj pomembnih simboličnih delov poročnega slavja. Tako za vaju kot za goste, ples s starši ponazarja večno vez, ki jo nesemo v svet in v novo poglavje naših življenj. Večino bodočih mladoporočencev si želi zaplesati s starši, pa jih vselej omejuje prepričanje, da ne znajo plesati in imajo »dve levi nogi«. No naj takoj povem, da ples s starši ne potrebuje biti akrobacijski show, ampak je dovolj le počasni valček na simbolično glasbo.

Vedno več je tudi parov, ki s plesom s starši predstavi zgodbo oziroma pripravi presenečenje s plesnim nastopom. V veliki večini to pomeni, da ženin ali nevesta pripravita enostaven ples (npr. dunajski valček), ki se prelevi v poskočni ples (npr. hip hop).

Vsak par ima svoj razlog in namen za ples s starši. Za lažjo usmeritev sem za vaju pripravil 3 najpogostejša vprašanja.

1. V kateri del poročnega programa umestiti ples s starši?

V poročnem programu ni točnega trenutka kdaj se mora ta odviti. Vsak par ima zelo različeno pripravljen program poroke. Osebno bi svetoval, da se ga izvede za vajinim poročnim plesom. Razlog za to stoji v rdeči niti, ki jo vajin program vleče skozi celoten večer. Če sta ples s starši in poročni ples programsko dovolj blizu, bo zgodba, ki jo pripovedujeta skozi ples veliko močnejša. Tudi pozornost bo na ta način usmerjena na plesni parket in morda s to potezo spodbudita tudi ostale goste, da zaplešejo.

2. Kateri ples izbrati?

Tudi tu ni pravil, kateri ples je pravi. Bodite pozorni, da izberete ples, ki ga vaši starši in tudi vi poznate. Veliko parov opravi tudi 2-3 plesne individualne ure s starši, kjer se izbere glasba in nauči nekaj enostavnih korakov, kot dodatek pa je to tudi lepo preživet čas z najdražjimi. V večini primerov se pari odločajo za počasni ali dunajski valček.

3.Ali je besedilo pesmi pomembno?

Glasba je zelo pomemben del plesa s starši. Predno se odločita za glasbo je zelo priporočljivo, da skupaj poslušate besedilo in izberete glasbo, ki bo ustrezala vsem in se boste lahko z njo povezali. Velikokrat so pesmi zelo romantične, kar pa ni najbolj primerno za tovrstni ples.

Za konec, pa ne pozabita. Pri plesu je najpomembneje, da se zabavata in odplešeta ples brez pritiska, ter uživata v trenutku plesa.  

Za individualni plesni tečaj poročnega plesa in plesa s starši se lahko obrneta na telefonsko število 070708256 ali na e-mail jure@experience-dance.si

Lep plesni pozdrav 💃🏼 

Jure Bergant,  večkratni državni prvak v latinsko-ameriških in standardnih plesih, profesionalni plesalec in učitelj plesa.

Poročni ples Experience dance

Za vaju imam posebno darilo!

Izpolnita obrazec in po elektronskem sporočilu bosta prejela plesni priročnik, ki vsebuje:

  • 5 glavnih elementov poročnega plesa.
  • Na kaj morata biti pozorna pri pripravi na poročni ples.
  • Pomoč  pri izvedbi poročnega plesa.
  • Ideje za vsebino poročnega plesa.
Vpišite vaš elektronski naslov
Scroll to Top